Deurmatten

Niet gevonden wat u zocht?

Maak gebruik van onze keuzehulp

Door middel van vragen helpen wij u de beste vloerbescherming uit te kiezen.

Keuzehulp

Het beschermen van de vloer begint met het zoveel mogelijk buiten houden van vuil. Daarom is het verstandig om bij buiten bij de deur een schoonloopmat te plaatsen. Daarnaast doe je er goed aan om bij binnenkomst een droogloopmat neer te leggen. Zo wordt de hoeveelheid vuil dat mee naar binnen komt beperkt en houd je de vloer schoon. Dat is belangrijk, aangezien vuil zoals zand de grootste veroorzaker is van krassen op de vloer. 

Wat is het verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat?

Een schoonloopmat is een vuilschraper. De stugge en hardere polen zorgen ervoor dat het meeste vuil onder de schoenen vandaan geschraapt wordt. Een goede droogloopmat heeft zachtere polen, die snel en goed vocht opnemen. De schoonloopmat die buiten ligt, zorgt er dus voor dat er zoveel mogelijk vuil verwijderd wordt. De droogloopmat absorbeert vervolgens het overige vocht en vuil. 

Wanneer kies je voor een schoonloopmat of een droogloopmat?

De omstandigheden waarin de mat gebruikt wordt zijn bepalend voor de keuze voor een schoonloopmat of een droogloopmat. Als vuil het grootste probleem is, doe je er goed aan om voor een schoonloopmat te kiezen. Als er bijvoorbeeld vanuit de achtertuin veel zand mee naar binnenkomt, is het verstandig een schoonloopmat bij de achterdeur te plaatsen. Als je het écht goed wil doen is ons advies echter om zowel een schoon- als droogloopmat te plaatsen.

Onze droogloop- en schoonloopmatten hebben zowel een vocht absorberende als schrapende functie. Het is wel zo dat onze schoonloopmat beter is in het wegschrapen van vuil en onze droogloopmat in het absorberen van vocht. 

Kies voor de beste kwaliteit deurmatten

Kwaliteit is ontzettend belangrijk bij een deurmat. De matten wordt namelijk elke dag gebruikt. Onze deurmatten zijn net zoals onze beschermdoppen voorzien van tapijt van de beste kwaliteit. Zo bestaan onze droogloopmatten voor honderd procent uit het vocht absorberende polyamide. Dit betekent dat onze droogloopmatten maar liefst 5 liter vocht per vierkante meter kunnen opnemen. 

Wat kun je nog meer doen naast het plaatsen van deurmatten?

Het vuil buiten houden met deurmatten is de eerste stap om de vloer te beschermen. Ten tweede is het belangrijk om de vloer goed te onderhouden. Stofzuig regelmatig en reinig de vloer met de juiste reinigingsmiddelen. Tot slot wordt maar liefst 95% van de schade aan vloeren veroorzaakt door de verkeerde beschermdoppen. Scratch no More stoeldoppen en vloerglijders zijn als enige gegarandeerd krasvrij.