Niet gevonden wat u zocht?

Maak gebruik van onze keuzehulp

Door middel van vragen helpen wij u de beste vloerbescherming uit te kiezen.

Keuzehulp

Stoelpootdoppen voor alle stoelen

Wil je jouw vloer optimaal beschermen tegen schuivend meubilair? Zorg er dan voor dat je stoelpoten zijn voorzien van kwalitatieve stoelpootdoppen. De beste stoeldoppen koop je bij Scratch no More.

Waarom beschermdoppen onder je stoelen?

Stoelen met metalen of kunststof poten worden vaak geleverd met kunststof stoelpootdoppen. Kunststof is een hard materiaal. Een harde stoeldop op een harde vloer werkt niet. Vuil wordt tussen de stoelpootdop en de vloer als schuurpapier over de vloer getrokken. Houten stoelpoten worden meestal niet voorzien van een stoeldop. De harde houten poot op een harde vloer heeft hetzelfde effect als bij een kunststof dop. Als je vloer je lief is, voorzie je de stoelpoten dus van kwalitatieve stoelpootdoppen.  Zo zorg je ervoor dat je vloer niet onder de krassen komt te zitten.

Waarom de stoeldoppen van Scratch no More?

Het grote voordeel van Scratch no More stoelpootdoppen is dat ze zijn voorzien van drooglooptapijt. De stoeldoppen die je bij andere webshops of in winkels koopt bestaan bijna altijd uit vilt of teflon. Bij deze doppen komt het vuil tussen de dop en de vloer terecht. Het gevolg is dat het vuil als schuurpapier over de vloer getrokken wordt. Hierdoor raakt de vloer beschadigd. Bij het drooglooptapijt van Scratch no More komt het vuil tussen de polen van het tapijt terecht. Hierdoor zijn Scratch no More stoelpootdoppen gegarandeerd krasvrij. Het drooglooptapijt gaat daarnaast 8x langer mee dan vilt.

Voor welke vloeren gebruik je Scratch no More beschermdoppen?

Het fijne aan de Scratch no More stoelpootdoppen is dat ze universeel te gebruiken zijn op iedere harde vloer. Onder harde vloeren verstaan we PVC vloeren, vinyl, PU gietvloeren, laminaat, parket, hout, tegels, plavuizen en woonbeton. Scratch no More stoeldoppen glijden gemakkelijk over elk van deze vloeren. Wel raden we aan om bij vloeren met grote voegen of ruwe vloeren onze dopjes met het grootst mogelijke glijvlak te gebruiken. Hoe groter het oppervlak van de stoelpootdop, hoe beter de druk verdeeld wordt. En hoe gemakkelijker het meubel glijdt. 

Stoelpootdoppen voorkomen lawaai

Stoelpootdoppen dienen niet alleen als bescherming voor je vloer. Scratch no More doppen hebben namelijk een geluiddempende werking. Iedereen kent vast wel het harde schrapende geluid van een stoelpoot met een harde dop die over een harde vloer glijdt. Dit kan erg vervelend zijn. Met Scratch no More onder je stoelen schuif je bijna geruisloos met je stoelen. Fijn voor jezelf, maar misschien ook voor je buren als het erg gehorig is.

Stoelpootdoppen zijn er ook voor schuine poten

Een veel gestelde vraag is of we ook stoelpootdoppen voor schuine poten hebben. Gelukkig kunnen bijna altijd wel een passende oplossing voor je vinden of bedenken. Voor schuine holle poten, houten poten of poten met schroefdraad hebben we altijd een passende oplossing tot een hoek van dertig graden. Bekijk onze producten of volg de keuzehulp om de juiste doppen voor jouw stoel te vinden. Als de hoek groter is dan dertig graden kun je even contact met ons opnemen. Dan kijken we graag met je mee naar een goede oplossing.

Stoeldoppen voor buiten gebruik

In principe zijn Scratch no More stoelpootdoppen bedoeld voor gebruik op een harde vloer binnenshuis. In deze omgeving gaan de doppen doorgaans +/- 2 jaar mee. Uiteraard kunnen de stoelpootdoppen ook gebruikt worden voor tuinstoelen. Het kan dan alleen zijn dat, door bijvoorbeeld wisselende weersomstandigheden, de dopjes iets minder lang meegaan dan 2 jaar. Het drooglooptapijt is in ieder geval stevig genoeg voor zorgeloos buitengebruik. Wel raden we aan altijd een zo groot mogelijk beschermvoetje te nemen, omdat de ondergrond buiten vaak een stuk ruwer is dan de vloer binnen.

Advies over stoelpootdoppen nodig?

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen naar de juiste stoelpootdoppen hebben we de keuzehulp ontwikkeld. Deze handige tool brengt je binnen vijf stappen naar de best geschikte stoeldop. Kom je er met de keuzehulp toch niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!