Niet gevonden wat u zocht?

Maak gebruik van onze keuzehulp

Door middel van vragen helpen wij u de beste vloerbescherming uit te kiezen.

Keuzehulp

Vloerglijders voor buisframes

Heb je stijlvolle buisframe stoelen in je woonkamer staan? Zorg er dan voor dat je vloer optimaal beschermd wordt tegen het schuiven met de buisframe stoelen. Dit doe je door vloerglijders voor buisframes onder je stoelen te plaatsen. De beste stoelglijders koop je bij Scratch no More.

Glijders voor verschillende soorten buisframes

Er zijn stoelen met verschillende soorten buisframes. Je hebt rechthoekige of vierkante buisframes, welke vaak in een U-vorm lopen. Voor dit type buisframe hebben wij twee verschillende vloerglijders die je kunt plakken of schroeven. Daarnaast zijn er stoelen met een rond buisframe. Hiervoor hebben wij de Chairfixx. Deze klemglijder wordt om de buis geklikt. Tot slot zijn er afwijkende vormen buisframes, die niet rond of vierkant maar bijvoorbeeld ovaal zijn. Als je hier een oplossing voor zoekt, kun je contact met ons opnemen. Dan kijken we graag mee welke vloerglijders je nodig hebt voor jouw buisframe stoel. 

Waarom de buisframe glijders van Scratch no More?

Scratch no More vloerbeschermers onderscheiden zich van andere buisframe glijders omdat ze zijn voorzien van drooglooptapijt. De vloerglijders van andere webshops of die je bij de bouwmarkt koopt zijn doorgaans voorzien van vilt of teflon. Bij deze glijders wordt het vuil tussen de stoelglijder en de vloer gedrukt. Hierdoor treedt er een schuurpapiereffect op, met krassen als gevolg. Bij Scratch no More glijders komt vuiligheid tussen de polen van het tapijt terecht. Dit betekent dat Scratch no More vloerglijders als enige volkomen krasvrij zijn.

Andere soorten buisframe stoelglijders

Glijders voor buisframes zijn in verschillende materialen te verkrijgen. De meest bekende zijn buisframe viltglijders. Daarnaast is teflon een veelgebruikt materiaal bij verschillende producenten van vloerglijders. In de praktijk beschermen deze vilt of teflonglijders de vloer niet goed genoeg. We leggen graag uit waarom: 

Buisframe viltglijders

Het belangrijkste argument om geen viltglijders te gebruiken is dat vilt een vrij hard materiaal is. Een harde glijder op een harde vloer is een slecht idee. Het vuil wordt tussen de glijder en de vloer gedrukt. Hierdoor kunnen krassen ontstaan. Ten tweede slijten viltglijders snel. Na ongeveer drie maanden moet je de viltjes vervangen. Als je plakviltjes gebruikt loop je het risico dat ze loslaten, met alle gevolgen van dien.

Teflon vloerglijders voor buisframes

Teflon vloerglijders zorgen dat je buisframe stoel gemakkelijk over de vloer glijdt. Helaas is teflon nog harder dan vilt. Dit kan juist krassen veroorzaken. Daarnaast is de glijder vaak slechts voorzien van een klein laagje teflon. Als het dopje versleten is komt er een rubberlaag doorheen. Wanneer je de buisframe stoel over je vloer schuift, loop je het risico op zwarte rubber strepen op je vloer. 

Kun je Scratch no More buisframe glijders voor elk vloertype gebruiken?

Het drooglooptapijt onder de Scratch no More buisframe vloerglijders is universeel toepasbaar op iedere harde vloer. Onder harde vloeren verstaan we PVC, vinyl, PU gietvloeren, laminaat, parket, hout, tegelvloeren, plavuizen en woonbeton. De buisframe glijders schuiven gemakkelijk over al deze vloertypes. Daarnaast is het tapijt duurzaam in gebruik en gaat het acht keer langer mee dan een viltglijder.

Service van Scratch no More

Ben je nog niet helemaal zeker welke vloerglijders je het best kunt gebruiken voor jouw buisframe stoel? Volg dan onze keuzehulp of stuur ons een foto van je stoel. We helpen je graag! Daarnaast leveren wij als producent én leverancier alles uit voorraad.  Hierdoor hebben we altijd een snelle levering. Wanneer je op werkdagen voor 15.00 uur besteld versturen we jouw pakketje diezelfde dag nog.