Stoelpootdoppen voor schuine poten

Je vloer is een kostbare investering. We snappen dat je die wil beschermen tegen schade. Wist je dat maar liefst 95% van de schade aan vloeren wordt veroorzaakt door verkeerde stoeldoppen? We kunnen het ons voorstellen dat het voor stoelen met schuine poten lastig lijkt om de juiste stoelpootdoppen te vinden. De meeste doppen zijn namelijk recht. Hierdoor sluiten ze niet goed aan op de schuine poot. Gelukkig vind je bij ons de beste stoelpootdoppen voor schuine poten die er te krijgen zijn. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Ga snel naar:

Stoelpootdoppen voor schuine poten van hout

Houten stoelpoten zijn er in talloze vormen en maten. Vaak staan de poten onder een hoek. Als de onderkant van de poot niet schuin afgezaagd is, staat de onderkant niet vlak op de vloer. Een rechte stoelpootdop zou schuin op de vloer komen te staan en de vloer niet beschermen. Daarom hebben wij de Footfixx Wood 3.0 ontwikkeld. De glijder van de Footfixx Wood 3.0 klik je op een kogelgewrichtje, die je in de houten poot schroeft. Hierdoor kan de stoelpootdop vrijuit bewegen op het kogeltje onder de schuine poot. De Footfixx Wood 3.0 stoelpootdop kan onder schuine poten tot een hoek van 30° gebruikt worden.

Stoelpootdoppen voor schuine poten van hout
Stoelpootdoppen voor schuine holle poten

Stoelpootdoppen voor schuine holle poten 

Vrijwel alle metalen stoelpoten zijn hol van binnen. Vanuit design-oogpunt staan de poten van een metalen onderstel vaak schuin. Dit betekent dat je een stoelpootdop nodig hebt die schuin onder een hoek geplaatst kan worden. Onze Footfixx Hollow is voor deze schuine poten ontworpen. De glijder wordt op een kogeltje gedrukt, waarop de glijder kan draaien. Het draaien van de stoeldop kan tot een hoek van 30°. Deze stoelpootdop kan hierdoor onder bijna elke schuine holle poot geplaatst worden. Daarnaast kun je deze stoelpootdop ook voor vierkante schuine poten gebruiken. Kijk voor vierkante poten altijd even naar de maattabel.

Speciaal voor stapelstoelen met schuine poten is er de Footfixx Hollow 3.0. Hierbij kan het beschermvoetje niet met de hand verwijderd worden. Daarmee wordt ongeoorloofd verwijderen van de stoelpootdop voorkomen. Ideaal voor bijvoorbeeld scholen of kantines.

Stoelpootdoppen voor schuine poten met schroefdraad

Sommige schuine stoelpoten met holle buizen zijn voorzien van schroefdraad of van een inslagdop met schroefdraad. Hiervoor hebben wij een eenvoudig te bevestigen stoelpootdop in ons assortiment. Onze Footfixx Threaded stoeldop kan namelijk gebruikt worden voor schuine poten tot een hoek van 30°. Het basisdeel van de schuine stoelpootdop bestaat uit schroefdraad met aan het uiteinde een rond kogeltje. Het basisdeel draai je in het schroefdraad. Vervolgens klik je de glijder op het bolletje. Hierdoor kan de stoelpootdop makkelijk draaien waardoor deze altijd recht op de vloer staat.

Stoelpootdoppen voor schuine poten met schroefdraad
Stoeldopjes Zuiver OMG

Stoeldopjes voor Zuiver OMG & Fourteen Up stoelen

Voor sommige stoelen met schuine poten is er geen universele stoelpootdop te ontwikkelen. Dit geldt ook voor de Zuiver OMG en Fourteen stoelen. Daarom hebben wij hiervoor een maatwerk stoeldop ontwikkeld. De schuine poten van deze Zuiver stoelen staan onder een hoek van 40°. De FortyFixx stoeldopjes sluiten precies aan op de Zuiver OMG en Fourteen Up stoelpoten. Het basisdeel druk je in de holle poot, de verwisselbare glijder klik je erop. 

Vervangbare stoelpootdoppen voor Vitra Eames DSR, DAR & DKR

Er zijn weinig onderstellen zo karakteristiek als die van de Vitra Eames DSR, DAR en DKR stoelen. Ook de poten van deze designklassieker staan schuin. Het voordeel is dat hier al een kogeltje onder zit waar een stoelpootdop onder zit. Hiervoor hebben we een vervangbare stoeldop ontwikkeld, voorzien van ons drooglooptapijt. Met de DSR-Fixx schuif je zorgeloos en krasvrij over de vloer.

Stoelpootdoppen voor Vitra Eames DSR, DAR & DKR stoelen

Stoeldoppen voor schuin afgezaagde poten

Sommige poten staan weliswaar schuin, maar met de onderkant vlak op de vloer. Hierbij zijn de poten schuin afgezaagd. Als dit het geval is, heb je geen stoelpootdoppen voor schuine poten nodig. Bij houten poten of poten met een kunststof dopje schroef je er dan gewoon onze Footfixx Wood of één van onze andere stoelpootdoppen met schroef in. 

Waarom Scratch no More stoelpootdoppen voor schuine poten?

Onder alle Scratch no More stoelpootdoppen voor schuine poten is drooglooptapijt bevestigd. Dit materiaal heeft de eigenschap dat het vrij zacht, maar toch erg stevig en dus duurzaam is. Het belangrijkste voordeel is dat vuil en viezigheid tussen de tapijthaartjes terechtkomt. Hierdoor wordt het vuil niet in de vloer gedrukt. Bij andere materialen zoals vilt of teflon komt het vuil tussen de stoeldop en de vloer terecht. Hierbij wordt het vuil als schuurpapier over de vloer geveegd, met schade zoals krassen als gevolg. Onze stoelpootdoppen komen als enige krasvrij uit de beschermdoppentest van The Dutch Floor Testing Company.

Altijd de juiste stoelpootdoppen voor schuine poten

Wil je weten welke stoelpootdoppen het meest geschikt zijn voor de schuine poten van jouw stoelen? Bekijk de bovenstaande informatie of volg onze keuzehulp, dan zit je altijd goed. Met Scratch no More kies je voor de beste kwaliteit stoelpootdoppen op de markt, verkrijgbaar bij meer dan duizend dealers uit de vloeren- en meubelbranche. Bestel snel en verleng de levensduur van je vloer én je meubelpoten aanzienlijk!

↑ TERUG NAAR BOVEN ↑