Goede viltjes voor onder stoelen?

  • Home
  • Goede viltjes voor onder stoelen?

Goede viltjes voor onder stoelen? - bescherm je vloer met Scratch no More

Bij de aanschaf van nieuwe stoelen of een nieuwe vloer wil je ervoor zorgen dat de vloer goed beschermd wordt tegen de schuivende stoelen. De harde kunststof dop maakt lawaai en - nog vervelender - potentiële schade aan de kostbare vloer. Al gauw kom je uit bij viltglijders. Je kunt ze kopen bij de bouwmarkt of gemakkelijk online bestellen. Voor 2 euro heb je er al 24 en zijn je eetkamerstoelen voorzien. Na een maand of twee kom je helaas bedrogen uit. Goede viltjes voor onder stoelen bestaan namelijk niet. Ze beschermen de vloer onvoldoende en kunnen zelfs krassen maken. Geen zorgen, Scratch no More heeft de oplossing: gegarandeerd krasvrije beschermdoppen. 

Waarom werken viltjes onder je stoelen niet?

Vilt is een vrij hard materiaal. Een harde glijder op een harde vloer kan juist schade veroorzaken. Zand, of ander vuil, komt tussen de harde glijder en de vloer terecht. Hierdoor wordt het vuil als schuurpapier over de vloer getrokken. Het gevolg is dat er op krasjes ontstaan. Je kunt dus stellen dat goede viltjes voor onder stoelen niet bestaan. Hetzelfde geldt overigens voor alle andere harde doppen, bijvoorbeeld teflon en kunststof stoeldoppen. Kies daarom Scratch no More in plaats van viltjes onder je stoelen.

Goede viltjes voor onder stoelen?

Ook ’goede’ viltjes slijten snel onder je stoelen

Een groot nadeel van vilt is dat het snel slijt. Zeker wanneer er veel met de stoelen geschoven wordt. Na 2 of 3 maanden heeft de viltglijder zijn beste tijd wel gehad. Als je hier niet tijdig bij bent loop je een nog groter risico op krassen. Bij plakvilt kan het voorkomen dat het viltje loslaat zonder dat je het doorhebt. Bij geschroefde viltglijders moet je weer een nieuwe glijder in dezelfde poot schroeven. Er zijn dus geen goede viltjes voor onder stoelen.

Scratch no More doppen monteer je eenmalig in de poot en gaan acht keer langer (+/- 2 jaar) mee dan viltglijders. Bekijk welke je nodig hebt voor jouw type stoelpoot met onze keuzehulp.

Scratch no More vs. viltjes voor onder stoelen

Het grote verschil tussen Scratch no More stoelpootdoppen en viltjes voor onder stoelen is dat Scratch no More doppen zijn voorzien van drooglooptapijt. Dit betekent dat het vuil tussen de polen van het tapijt terechtkomt. Zo wordt het dus niet in de vloer gedrukt, zoals bij viltglijders. Hierdoor is Scratch no More gegarandeerd krasvrij. Daarnaast is het zachte drooglooptapijt veel steviger en dus duurzamer dan vilt. De Scratch no More dopjes gaan maar liefst acht keer langer mee. Bijkomend voordeel is dat het drooglooptapijt een geluiddempende werking heeft. Je rekent dus ook meteen af met lawaai door schuivend meubilair.

Scratch no More als beste getest door The Dutch Floor Testing Company

In een onafhankelijke test uitgevoerd door The Dutch Floor Testing Company komt Scratch no More als enige krasvrij uit de test. Tijdens deze test zijn verschillende vloerglijders met elkaar vergeleken, zoals teflon glijders, PVC doppen en viltjes voor onder stoelen. Bekijk voor meer informatie over de methode en uitvoering van de test de video of download het PDF bestand via onderstaande button.

 

DOWNLOAD PDF KRASVERGELIJKSTEST