Blog

Scratch no More versus vilt en teflon

Scratch no More versus vilt en teflon

14 jul. 2021

Je kent ze vast wel: de plakviltjes die in de supermarkt, discountwinkel of bouwmarkt te verkrijgen zijn. Voor pak ‘m beet een euro heb je er dertig en kun je voorlopig even vooruit. Als je ze wel eens gehad hebt, ken je ongetwijfeld ook het probleem dat ze binnen no-time versleten zijn of loslaten. Hierdoor krijg je álsnog krassen in je mooie vloer.

Waarom vilt niet werkt
Vilt slijt vrij gemakkelijk wanneer je met je stoelen schuift. Hierdoor gaat het vilt onder je stoel doorgaans maximaal 3 maanden mee. Bovendien komt er vuil zoals zand gemakkelijk onder het vilt terecht. Wanneer je dan met je stoel schuift wordt het zand als schuurpapier over je vloer getrokken. Verre van ideaal dus. Daarbij brengt het ook een hoop gedoe met zich mee. Je moet er alert op blijven dat het vilt niet versleten is en ze weer vervangen wanneer het zover is.

Hoe zit het dan met teflon?
Teflon is een ander veelgebruikt materiaal voor beschermdoppen. Dit gaat langer mee dan vilt, maar heeft het nadeel dat het een hard materiaal is. En helaas werkt een harde beschermdop niet op een harde vloer. Net zoals bij vilt komt vuil zoals zand onder de beschermdop terecht, waardoor dit in de vloer gedrukt wordt en dus krassen veroorzaakt. Ook maken teflon beschermdoppen vrij veel lawaai bij het schuiven, wat als vervelend kan worden ervaren.

Gegarandeerd krasvrij
De beschermdoppen van Scratch no More zijn voorzien van drooglooptapijt. Hierdoor komt het vuil niet onder maar tussen de beschermdop te zitten. Daarbij gaan ze ook nog eens véél langer mee dan vilt. Een fijne bijkomstigheid is dat de beschermdoppen ook nog eens geluiddempend werken. Kortom: Scratch no More is gegarandeerd krasvrij, duurzaam in gebruik én maakt geen lawaai wanneer je met je stoelen schuift.

Eerst zien dan geloven? Bekijk hier het verschil:

Overtuigd? Kies een product dat past bij je vloer en meubilair.

De Stokke Tripp Trapp kinderstoel!

De Stokke Tripp Trapp kinderstoel!

25 mei 2021

Wie kent hem niet? De Tripp Trapp kinderstoel is een begrip geworden. 

Lees meer
TREND alert: Velvet & Velours

TREND alert: Velvet & Velours

12 dec 2018

Velvet geeft een vintage touch aan je interieur, en heeft daarnaast ook nog een warme uitstraling! 

Lees meer
TREND alert: Leopard print!

TREND alert: Leopard print!

12 nov 2018

De panterprint trend zal je vast niet ontgaan zijn. Heb jij al iets met een panterprint in je inrichting?

Lees meer
Gastblog: Interieur blogger Happy Ayla

Gastblog: Interieur blogger Happy Ayla

8 nov 2018

Interieur blogger Ayla Zasburg heeft een mega leuke blog over Scratch no More geschreven. Haar Instagram @happy_ayla moet je echt volgen, handige tips, en prachtige foto’s! 

Lees meer