Stoelpootdoppen

Waar koop je de beste stoelpootdoppen?

De beste stoelpootdoppen koop je bij Scratch no More. Dit zijn de enige doppen die bewezen krasvrij zijn. Dit komt doordat Scratch no More stoelpootdoppen zijn voorzien van drooglooptapijt. Dit zachte, maar stevige materiaal zorgt ervoor dat vuil tussen de polen van het tapijt terechtkomt. Hierdoor wordt het vuil, zoals zand, niet in de vloer gedrukt. Dit gebeurt wel bij viltglijders en teflon dopjes, waarbij het vuil als schuurpapier over de vloer getrokken wordt. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste stoelpootdop? Volg onze keuzehulp.

Waarvoor gebruik je stoelpootdoppen?

Stoelpootdoppen draai, klik, schroef of schuif je onder je stoelpoten om de vloer te beschermen tegen krassen. Daarnaast zorgen de doppen ervoor dat je stoel makkelijker schuift en minder lawaai maakt. Ook gaan je stoelpoten langer mee, omdat ze minder snel slijten wanneer je er stoeldoppen onder gebruikt. Welke stoeldoppen je nodig hebt, hangt af van het type stoel en het type vloer. 

Stoelpootdoppen

Voor welk type vloer gebruik je stoeldoppen?

Scratch no More stoelpootdoppen beschermen elk type harde vloer tegen krassen. Onder een harde vloer verstaan we alle houten vloeren (parket, laminaat etc.), PVC vloeren, gietvloeren, beton ciré vloeren, vinylvloeren, tegelvloeren, etc. Alle Scratch no More dopjes zijn namelijk voorzien van drooglooptapijt. Dit duurzame materiaal is geschikt voor elke harde vloer en biedt daarnaast ook de beste bescherming voor elke harde vloer. Dat laatste blijkt ook uit de onafhankelijke test van The Dutch Floor Testing Company. Bekijk de resultaten van deze test in de bijgevoegde video.

Scratch no More stoelpootdoppen assortiment

Voor vrijwel elk type stoelpoot is er een passende Scratch no More stoelpootdop. We hebben verschillende categorieën, namelijk houten poten, holle poten en poten met schroefdraad.

Stoeldoppen voor houten poten

We hebben verschillende stoelpootdoppen voor houten poten. Voor al deze doppen geldt dat ze bestaan uit een basisdeel en een los beschermvoetje voorzien van drooglooptapijt. Het basisdeel schroef je eenmalig in de poot, waarna je het losse beschermvoetje erop klikt. Handig, want dan hoef je, wanneer je toe bent aan nieuwe dopjes, niet het gehele product te vervangen. Zolang de diameter van de houten poot minimaal 11mm is, hebben we een passende stoeldop. Ben je op zoek naar goede stoelpootdoppen voor schuine houten poten? Geen probleem, ook hiervoor hebben we een passende stoelpootdop, namelijk de Footfixx Wood 3.0.

Stoelpootdoppen voor holle poten

Voor holle poten hebben we twee type stoelpootdoppen die je inbuis monteert. Deze zijn te gebruiken voor zowel vierkante als ronde holle poten. Het basisdeel draai je hierbij aan met een inbussleutel totdat deze zicht vastgrijpt in de poot. Deze stoelpootdoppen zijn ook te gebruiken voor schuine holle poten. Tot slot hebben wij voor holle poten twee varianten: de Footfixx Hollow en de Footfixx Hollow 3.0. Het verschil is dat bij de Footfixx Hollow 3.0 het beschermvoetje er niet zomaar af kan. Dit is met name handig in gemeenschappelijke ruimtes of bij stapelstoelen.

Stoeldoppen met schroefdraad

Er zijn stoelpoten waarin het standaard meegeleverde dopje bevestigd is met schroefdraad. Deze kun je er eenvoudig uitdraaien. Hiervoor hebben wij de Footfixx Threaded stoelpootdop ontwikkeld. Het basisdeel draai je gemakkelijk in het schroefdraad, waarna je het beschermvoetje op het kogeltje van het basisdeel klikt. Ook deze stoelpootdoppen zijn te gebruiken bij schuine poten en voorzien van drooglooptapijt.

Maatwerk stoelpootdoppen voor Vitra Eames en Zuiver OMG stoelen

Voor sommige populaire stoelen zijn alle eerder genoemde stoeldoppen niet geschikt en hebben we een oplossing speciaal voor deze stoelen ontwikkeld. Voor de Vitra Eames DSR, DAR en DKR stoelen hebben we een vervangend stoeldopje, namelijk de DSR-Fixx. Ook naar een maatwerk oplossing voor de Zuiver OMG stoel dopjes was veel vraag. Daarom hebben we daar de FortyFixx ontwikkeld. Deze vloerdoppen passen op zowel de Zuiver OMG als de Zuiver Fourteen Up stoel.

Vloerbescherming voor stoelen met een ander onderstel

Behalve stoelpootdoppen hebben wij ook vloerglijders voor vierkante en ronde buisframes. Ook onze glijders zijn voorzien van drooglooptapijt en beschermen de vloer tegen schuivende stoelen. Daarnaast hebben wij verschillende krasvrije zwenkwielen voor bureaustoelen of eetkamerstoelen met wieltjes in ons assortiment.

Stoelpootdoppen

Scratch no More service

Wij maken onze stoelpootdoppen zelf en doen dit in Nederland. Het grote voordeel hiervan is dat wij altijd alles voorradig hebben en dus een snelle levertijd hebben. Op werkdagen voor 15.00 uur besteld betekent dat wij jouw bestelling dezelfde dag nog versturen.

Weet je niet goed welke stoelpootdoppen, vloerglijders of zwenkwielen je nodig hebt? Volg dan onze keuzehulp. Heb je toch graag even persoonlijk contact met één van onze medewerkers? Neem dan gerust contact met ons op!