Vloerbescherming voor zwenkwielen

Niet gevonden wat u zocht?

Maak gebruik van onze keuzehulp

Door middel van vragen helpen wij u de beste vloerbescherming uit te kiezen.

Keuzehulp

Krasvrije zwenkwielen

Stoelen met zwenkwielen zijn ideaal, je kunt ze gemakkelijk verplaatsen. Het nadeel is dat de standaard wielen onder een meubel vaak niet goed zijn voor de vloer. Scratch no More heeft zwenkwielen in verschillende maten in het assortiment. Wat alle wielen gemeen hebben is dat ze zijn voorzien van een themroprene loopvlak. Hierdoor zijn de zwenkwielen wat zachter en uitermate geschikt voor iedere harde vloer, zoals laminaat. Met deze zwenkwielen zorg je ervoor dat je vloer optimaal beschermd wordt.

Waarom Scratch no More zwenkwielen?

Vaak hebben de standaard zwenkwielen van de stoel een hard loopvlak. Meestal zijn dit kunststof wieltjes. Dit terwijl de stoelen over het algemeen op een harde vloer gebruikt worden. De zwenkwielen met een hard loopvlak rollen minder goed op een harde vloer en kunnen schade veroorzaken. Een zacht loopvlak is daarom beter. Scratch no More zwenkwieltjes hebben een zacht thermoprene loopvlak. Dit werkt weer beter dan een inline meubelwiel, omdat de drukpuntbelasting bij een inline wiel groter is omdat het wiel smal is. Met Scratch no More zwenkwielen voorkom je krassen en zal je stoel makkelijker rollen.

Kun je Scratch no More zwenkwielen gebruiken op laminaat?

Scratch no More meubelwielen en bureaustoelwielen zijn uitermate geschikt voor laminaat. Dit geldt eigenlijk voor elke harde vloer. Onder een harde vloer verstaan we PVC vloeren, vinyl, PU gietvloeren, laminaat, parket, hout, tegels, plavuizen en woonbeton. 

Bureaustoelwielen

Ook voor bureaustoelen geldt dat ze vaak zijn voorzien van harde kunststof wielen. Het is vanzelfsprekend dat je ook deze wielen beter kunt vervangen door zachte bureaustoel wielen. De bureaustoelwielen van Scratch no More zijn zacht door het thermoprene loopvlak. Dit werkt beter dan bijvoorbeeld zachte rubberen bureaustoelwielen, ook wel skeeler of inline wielen genoemd. Deze wielen slijten namelijk vrij snel waardoor je ze moet vervangen. Scratch no More heeft verschillende maten bureaustoelwielen, namelijk 55 en 65 mm. Beide formaten zijn verkrijgbaar in het grijs of in het zwart.

Kleine zwenkwielen voor eetkamerstoelen

Steeds vaker zie je eetkamerstoelen met wieltjes. Deze zwenkwielen zijn doorgaans wat kleiner. Ook hierbij zitten er standaard geen wieltjes onder die goed zijn voor je vloer. Scratch no More heeft zwenkwielen van 40 mm voor onder eetkamerstoelen. Het bij het monteren van eetkamerstoelwieltjes wel belangrijk om goed op te letten dat de zwenkwieltjes altijd loodrecht ten opzichte van de vloer staan. 

Grote zwenkwielen

Voor meubels waar je graag een groter zwenkwiel onder zou willen monteren is er het Scratch no More Design Zwenkwiel 75mm. Ook dit grote zwenkwiel heeft een zacht thermoprene loopvlak en beschermt de vloer optimaal. Daarnaast zit er een afdekkap op, waardoor er geen vul tussen het wiel komt. Ideaal voor bijvoorbeeld kappers of tandartspraktijken. 

Kun je de zwenkwielen onder elke stoel bevestigen?

Zwenkwielen kunnen op verschillende manieren bevestigd worden. Bij stoelen waar standaard al wielen onder zitten is dit normaal gesproken met stift of met schroefdraad stift:

Zwenkwielen met stift bevestiging

De meest gangbare manier van het bevestigen van zwenkwielen is met een stift bevestiging. In de stoelpoot zit een huls/gat waarin de stift geplaatst kan worden, hetzelfde geldt voor het zwenkwiel. De klemringen die op de stift zitten zorgen ervoor dat de stift aan beide kanten vastzit wanneer je deze aandrukt. Als je bij Scratch no More zwenkwielen besteld wordt aangeraden om ook de stiften mee te bestellen. Al onze stiften passen namelijk in al onze wielen. Daarnaast persen wij de stift alvast in de zwenkwielen, zodat je deze alleen nog maar in de stoelpoot hoeft te drukken.

Zwenkwielen met schroefdraad bevestiging

Sommige hulzen in de stoelpoot zijn voorzien van schroefdraad. Hier kun je een schroefdraad stift in draaien. De kant van de stift die in het wiel gaat is dan gewoon een klemring stift, de andere kant schroefdraad. Ook deze stiften persen wij alvast in de wielen wanneer je ze bij ons mee besteld. 

Andere manieren om zwenkwielen te bevestigen

Als er standaard geen zwenkwielen onder je meubel zitten kun je deze er zelf onder monteren. Dit kan door middel van een stift met plaat. Hiermee kun je bijvoorbeeld wieltjes onder een kast monteren. Daarnaast kun je in ronde of vierkante holle buizen een huls of inzetstuk plaatsen. Hier kun je een stift in drukken of schroefdraad in draaien. Let hierbij wel goed op: de wielen moeten te allen tijde loodrecht ten opzichte van de vloer gemonteerd worden. Anders zal het zwenkwiel gaan slepen en strepen of krassen veroorzaken op de vloer.

Wil je meer weten over het meten of monteren van stiften en zwenkwielen? We hebben er een uitgebreide blog over geschreven.

Zwenkwielen met rem

Onder sommige meubels kan het handig zijn om wieltjes met rem te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tafel of een bureau. Ook de zwenkwielen met rem van Scratch no More zijn voorzien van een thermoprene loopvlak en dus het beste voor je vloer.

Zwenkwielen koop je makkelijk en veilig online

Ben je op zoek naar krasvrije zwenkwielen? Bestel ze eenvoudig online in onze webshop. Wij hebben alles op voorraad waardoor we een snelle levering garanderen. Op werkdagen voor 15.00 uur besteld = dezelfde dag nog verstuurd. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste zwenkwielen of stiften? Volg onze keuzehulp of neem even contact op met een van onze medewerkers. We helpen je graag!