Poten met schroefdraad

Niet gevonden wat u zocht?

Maak gebruik van onze keuzehulp

Door middel van vragen helpen wij u de beste vloerbescherming uit te kiezen.

Keuzehulp

Stoeldoppen met schroefdraad

Bijna alle stoelen met metalen poten zijn voorzien van een kunststof stoeldop. In sommige gevallen zit de kunststof stoeldop er ingedraaid met schroefdraad. Het standaard kunststof dopje is helaas niet zo goed voor je vloer. Een harde dop op een harde vloer veroorzaakt krassen. Daarom is het verstandig om deze doppen te vervangen door goede stoeldoppen met schroefdraad.

Waarom Scratch no More stoeldoppen met schroefdraad?

Scratch no More stoeldoppen zijn voorzien van drooglooptapijt. Dit materiaal is zacht maar erg stevig. Het zorgt ervoor dat vuil zoals zand tussen het tapijtvoetje terechtkomt. Hierdoor zijn ook de stoeldoppen met schroefdraad gegarandeerd krasvrij. Andere stoeldoppen zijn vaak voorzien van vilt of teflon. Net als kunststof zijn dit harde materialen. Het vuil komt tussen de dop en de vloer terecht. Als je met de stoel schuift wordt het vuil als schuurpapier over de vloer getrokken. 

Twee soorten doppen met schroefdraad

Scratch no More heeft twee soorten schroefdraad doppen in het assortiment. Ten eerste de Footfixx Threaded, meestal gebruikt als stoeldop, maar ook als tafelpootdop te gebruiken. Ten tweede de Threadfixx, welke meestal als tafelpootdop onder rechte tafelpoten gebruikt wordt. Hierbij kun je gebruik maken van een rond of vierkant inzetstuk voor holle tafelpoten.

Stoeldoppen voor verschillende maten schroefdraad

Schroefdraad is er natuurlijk in veel verschillende maten. Voor stoeldoppen blijkt M6 de meest gangbare maat. In mindere mate komen ook M5, M8 en M10 stoeldoppen met schroefdraad voor. De Scratch no More Foofixx Threaded is in al deze maten verkrijgbaar. De Threadfixx is verkrijgbaar in M6, M8 en M10.

Stoeldoppen met schroefdraad voor schuine poten

De Footfixx Threaded stoeldop met schroefdraad is ook te gebruiken onder schuine poten tot een hoek van dertig graden. Deze stoeldop bestaat uit een basisdeel en een los beschermvoetje. Het basisdeel is een bolletje op schroefdraad die je in het schroefdraad van de stoelpoot draait. Het losse beschermvoetje (met het drooglooptapijt) klik je vervolgens op het basisdeel. Zo kan het beschermvoetje draaien op het bolletje van het basisdeel, waardoor het voetje altijd vlak op de vloer staat. Ook voor andere schuine stoelpoten hebben wij een passende stoeldop.

Stoeldoppen met schroefdraad kopen?

Bestel stoelpootdoppen met schroefdraad eenvoudig online in onze webshop. Wij zijn zowel producent als leverancier, dus we leveren altijd alles uit voorraad. Dit betekent dat jouw bestelling snel geleverd wordt. Op werkdagen voor 15.00 uur besteld = dezelfde dag nog verzonden. 

Kun je wat hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste schroefdraad stoeldoppen? Volg onze keuzehulp of neem even contact op. We helpen je graag!