Houten/kunststof poten

Niet gevonden wat u zocht?

Maak gebruik van onze keuzehulp

Door middel van vragen helpen wij u de beste vloerbescherming uit te kiezen.

Keuzehulp

Meubelglijders met schroef voor houten en kunststof poten

Houten of kunststof poten zijn er in alle vormen en maten. Beide materialen zijn vrij hard. Je kunt je voorstellen dat, wanneer je met je stoel schuift, je vloer hier behoorlijk onder te lijden heeft. Daarnaast maakt het schuiven van een houten stoel een vervelend geluid. Om krassen en geluidsoverlast te voorkomen kun je de stoelpoten het beste voorzien van goede stoelglijders met schroef.

Waarom meubelglijders met schroef?

Er zijn allerlei soorten meubelglijders te verkrijgen. De goedkopere viltglijders met plakstrip kun je gemakkelijk bij de bouwmarkt of discounter kopen. Het nadeel hiervan is dat deze plakkers snel loslaten. Als je dit niet doorhebt, schuift de stoel dus onbeschermd over de vloer, met alle gevolgen van dien. Het beste is dan ook om een glijder in de houten of kunststof poot te schroeven. Het voordeel van Scratch no More glijders is dat je het basisdeel maar één keer in de poot hoef te schroeven. Zo kun je het losse beschermvoetje makkelijk vervangen.

Scratch no More stoelpootdoppen met schroef beschermen jouw vloer

Wat Scratch no More doppen onderscheidt van andere glijders is dat ze zijn voorzien van drooglooptapijt. De meeste andere glijders zijn van teflon, vilt of kunststof gemaakt. Dit zijn harde materialen en harde glijders op een harde vloer werken niet. Bij Scratch no More komt het vuil tussen de tapijthaartjes terecht waardoor het gegarandeerd geen krassen maakt. Daarnaast is het drooglooptapijt duurzaam in gebruik. De meubelglijders gaan zo’n 2 jaar mee. Dat is zes tot acht keer langer dan een viltglijder met schroef. 

Onderstaande test van The Dutch Floor Testing Company laat zien dat Scratch no More als enige krasvrij uit de beschermdoppentest komt. Hier zijnScratch no More, kunststof, vilt en teflonglijders getest:

De glijders dienen ook als stoelpoot beschermer

Het schuiven van een houten poot over de vloer kan niet alleen de stoel beschadigen, maar ook de stoelpoten. Dat is natuurlijk zonde. Door glijders onder je houten stoelen te bevestigen wordt ook je stoelpoot optimaal beschermd. Onze meubelglijders met schroef dienen dus niet alleen als vloerbeschermer, maar ook als stoelpoot beschermer.

Meubelglijders met schroef voor schuine poten

Ook onder schuine houten poten die niet helemaal vlak op de vloer staan kun je een Scratch no More glijder bevestigen. Speciaal voor dit soort poten hebben we de Footfixx Wood 3.0 ontwikkeld. Je schroeft het bolletje in de houten poot en klikt vervolgens het beschermvoetje op het bolletje. De glijder kan op het bolletje draaien waardoor deze altijd vlak op de vloer komt te staan. De Footfixx Wood 3.0 is te gebruiken tot een hoek van dertig graden ten opzichte van de vloer. Zo bescherm je de vloer ook tegen je stoel met schuine poten. Ook voor andere schuine poten hebben wij een passende stoelpootdop.

Viltglijders met schroef beschermen de vloer onvoldoende

De meest gangbare glijders voor houten poten zijn viltglijders met schroef. Het grote nadeel hiervan is dat vilt een redelijk hard materiaal is. Vuil dat onder de viltstrip terecht komt, wordt in de vloer gedrukt. Als je er dan mee schuift krijg je een schuurpapiereffect en dus krassen. Daarnaast slijt vilt vrij snel. Als je elke drie maanden een nieuwe schroef in je houten stoelpoot moet schroeven houd je na een aantal jaar geen stoelpoot meer over. Kies daarom voor een duurzamere oplossing, zoals onze Scratch no More stoelpootdoppen met schroef.

Bestel meubelglijders met schroef eenvoudig online

De beste meubelglijders met schroef kopen? Bij Scratch no More zit je goed. Bestel de glijders gemakkelijk online in onze webshop. Wij leveren alles uit voorraad waardoor jouw pakketje snel in huis is. 

Twijfel je welke stoelpootdop met schroef je nodig hebt? Geen probleem. Volg onze keuzehulp of vraag onze klantenservice om advies. We helpen je graag!