Holle poten

Niet gevonden wat u zocht?

Maak gebruik van onze keuzehulp

Door middel van vragen helpen wij u de beste vloerbescherming uit te kiezen.

Keuzehulp

Waarvoor heb je inbuis stoelpootdoppen nodig?

Vrijwel alle stoelen met metalen poten zijn hol vanbinnen. Doorgaans wordt er bij de productie een kunststof dop in de holle buis gedrukt. Logisch, want als de poten van massief staal zouden zijn, zou de stoel erg zwaar worden. De standaard kunststof stoeldop is niet goed voor je vloer. Een harde stoeldop op een harde vloer kan namelijk krassen veroorzaken. Daarnaast maakt het veel lawaai bij het schuiven. Doe jezelf en je vloer daarom een plezier en vervang deze doppen door goede stoelpootdoppen inbuis voor holle poten. 

Waarom Scratch no More inbuis stoeldoppen?

De meeste stoeldoppen voor holle poten zijn van kunststof of voorzien van een teflon- of viltglijder. In alle gevallen kun je de vloer beschadigen wanneer je met de stoel schuift. Het vuil komt namelijk tussen de dop en de vloer terecht en wordt als schuurpapier over de vloer getrokken. Onze Footfixx Hollow inbuis stoeldop is uitgerust met drooglooptapijt. Hierbij komt het vuil tussen de tapijthaartjes terecht en zal je nooit krassen veroorzaken. Daarnaast is het ook nog eens erg duurzaam in gebruik. De voetjes gaan ongeveer twee jaar mee!

Stoelpootdoppen inbuis voor zowel vierkante als ronde poten

De Scratch no More Footfixx Hollow en Footfixx Hollow 3.0 stoeldoppen zijn geschikt voor vierkante en ronde holle poten. Het basisdeel van de stoeldop wordt in de holle buis gedraaid zodat deze vast komt te zitten. Vervolgens klik je het losse beschermvoetje op het basisdeel. Voor ronde poten geldt dat de binnen diameter van de holle poot tussen de 10 en 30mm moet zijn. Voor vierkante holle poten kun je onze meetinstructie raadplegen.

Stoeldoppen inbuis ook voor schuine poten

Onze inbuis stoeldoppen Footfixx Hollow (3.0) zijn ook te gebruiken voor schuine holle poten, tot een hoek van dertig graden. Let er hierbij wel op dat de poot niet schuin afgezaagd moet zijn. Als dit wel het geval kun je het beste één van onze meubelglijders met schroef in de standaard kunststof dop schoeven. Is de hoek van de stoelpoot ten opzichte van de grond groter dan dertig graden? Neem contact met ons op, dan kijken we graag met je mee! De Zuiver OMG en Fourteen Up stoel is hier een uitzondering op, hiervoor hebben we de FortyFixx stoeldop ontwikkeld.Ook voor andere schuine poten hebben wij een passende stoelpootdop.

Inbuis stoeldoppen makkelijk online bestellen

Wil je stoelpootdoppen inbuis kopen? Dan zit je goed bij Scratch no More. Bestel gemakkelijk en veilig online. Wij leveren alles uit voorraad, dus de levertijd is gemiddeld 1-2 werkdagen.
Ben je er nog niet helemaal uit welke stoeldoppen je nodig hebt? Volg onze keuzehulp of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!