Vierkante/rechthoekige sledebuizen

Niet gevonden wat u zocht?

Maak gebruik van onze keuzehulp

Door middel van vragen helpen wij u de beste vloerbescherming uit te kiezen.

Keuzehulp

Vloerglijders voor vierkante buisframes

Stoelen met vierkante of rechthoekige buisframes zijn stijlvol en zitten comfortabel. Het lichtmetalen buisframe loopt doorgaans in een U-vorm over de vloer. Om te voorkomen dat deze stoelen de vloer beschadigen is het verstandig om het buisframe te voorzien van vloerglijders. Scratch no More heeft verschillende krasvrije vloerglijders voor stoelen met een vierkant of rechthoekig buisframe.

Beter dan viltglijders voor vierkante buisframes

Een veelgebruikt materiaal voor stoelpoot beschermers voor vierkante of rechthoekige buisframes is vilt. Viltglijders beschermen de vloer onvoldoende. Dit komt doordat vilt een vrij hard materiaal is. Vuil, zoals zand, komt tussen de viltglijder en de vloer terecht. Wanneer je dan met de stoel schuift, wordt het zand als schuurpapier over de vloer getrokken. Wanneer je viltglijders onder je vierkante buisframe stoel gebruikt loop je dus alsnog een risico op krassen.

Scratch no More vloerglijders beschermen jouw vloer het beste

Onze vloerglijders voor vierkante buisframes zijn voorzien van drooglooptapijt. Dit is een zacht maar erg stevig materiaal. Het grote voordeel hiervan is dat het vuil tussen de polen van het tapijt terecht komt. Hierdoor wordt het vuil niet onder de glijder in de vloer gedrukt. Dit maakt Scratch no More glijders gegarandeerd krasvrij. 

Rechthoekige vloerglijders voor buisframes

Wij hebben twee soorten vloerglijders voor rechthoekige of vierkante buisframes. Zowel de Minifixx als Multifixx kunnen onder vlakke metalen buisframes geplakt worden. In houten of kunststof oppervlakten worden deze stoelpoot beschermers geschroefd.  Beide glijders zijn rechthoekig. De Minifixx is 35x18 mm en de Multifixx 50x25 mm. Let er bij de maatkeuze op dat de afmetingen altijd binnen de breedte van het rechthoekige buisframe moeten vallen.