Ronde sledebuizen

Niet gevonden wat u zocht?

Maak gebruik van onze keuzehulp

Door middel van vragen helpen wij u de beste vloerbescherming uit te kiezen.

Keuzehulp

Vloerglijders voor stoelen met een rond buisframe

Stoelen met een rond buisframe hebben een tijdloos design en zitten erg comfortabel. Maak je gebruik van deze stoelen? Let er dan wel op dat ook deze stoelen de vloer kunnen beschadigen. Daarom doe je er goed aan om de stoelen te voorzien van vloerglijders voor ronde buisframes. 

Verschillende soorten ronde buisframes

Er zijn twee soorten veel verkochte stoelen met rond buisframe. Ten eerste de cantilever stoel waarbij het onderstel bestaat uit één buisframe. Deze loopt in U-vorm onder de stoel. Een populair voorbeeld is de Zuiver Ridge Rib stoel. Voor de Zuiver Ridge is onze Chairfixx 25mm vloerglijder geschikt. De andere populaire stoel met rond buisframe heeft twee buisframes als onderstel. Deze lopen aan beide zijden van de stoel in de lengte over de vloer. Een goed voorbeeld hiervan is de IKEA Volfgang stoel.

Chairfixx vloerglijder voor ronde buisframes

Voor ronde buisframes is de keuze glijder snel gemaakt bij Scratch no More. Hiervoor heb je namelijk altijd de Chairfixx klem glijder nodig Deze is verkrijgbaar voor buisframes met een diameter van 11 tot en met 32 mm. Het gebruik is eenvoudig. Je klemt de Chairfixx simpelweg om het buisframe. Voor extra houvast bevestig je de Chairfixx met pin als er een gaatje in het buisframe zit. Zonder gaatje kun je ons dubbelzijdig tape gebruiken om de glijder op zijn plek te houden.

Scratch no More vloerglijders zijn het beste voor je vloer

Er zijn allerlei vloerglijders op de markt voor stoelen met een rond buisframe. De meest voorkomende glijders zijn uitgerust met vilt of teflon. Deze harde materialen zorgen ervoor dat het vuil als schuurpapier over de vloer getrokken wordt. Dit omdat het vuil geen kant op kan tussen de harde glijder en de vloer. Scratch no More vloerglijders zijn voorzien van drooglooptapijt. Hierbij komt het vuil tussen de polen van het tapijt terecht. Hierdoor krijgt het vuil geen kans om krassen achter te laten.