• Home
  • De beste stoelglijders voor jouw vloer

Heb je nieuwe meubels gekocht? Of een nieuwe vloer gelegd? Dan doe je er goed aan om de stoelen te voorzien van stoelglijders.

Wat zijn stoelglijders?

Stoelglijders zijn doppen of glijders die je onder de stoelpoot plaatst. Ze zijn in allerlei verschillende materialen te verkrijgen. Zo zijn er viltglijders, teflon glijders, kunststof glijders en Scratch no More stoelglijders met drooglooptapijt. Je kunt ze meestal schroeven of plakken. Het doel van stoelglijders is om de vloer te beschermen tegen schuivende meubels. Daarnaast worden stoelglijders vaak ook gebruikt om meubels makkelijker te laten schuiven.

Waarom stoelglijders kopen?

Een vloer is vaak een kostbare investering en daar wil je natuurlijk zolang mogelijk van genieten. Dan is het belangrijk om de vloer goed te beschermen. Wist je dat maar liefst 95% van de schade aan vloeren veroorzaakt wordt door schuivend meubilair? Om te voorkomen dat het schuiven van je stoelen krassen veroorzaakt, voorzie je de stoelen van stoelglijders. Zo voorkom je krassen op je mooie vloer.

Wat zijn de beste stoelglijders?

Er zijn online stoelglijders van verschillende materialen te koop. De meest voorkomende stoelglijders zijn voorzien van vilt, teflon of kunststof. Deze materialen zijn allemaal vrij hard. Je stoel zal hier wel makkelijker van schuiven, maar is nog altijd kwetsbaar voor krassen. Dit omdat een harde glijder op een harde vloer niet werkt. Daarom heeft Scratch no More innovatieve stoelglijders met drooglooptapijt ontwikkeld. Het vuil komt hierbij tussen de tapijthaartjes terecht, waardoor het niet krast. Daarnaast gaan de stoelglijders ongeveer twee jaar mee. Dat is zes tot acht keer langer dan vilten stoelglijders.

Waarom je beter geen teflon stoelglijders kunt gebruiken

Veel stoelglijders bestaan uit een laagje teflon (PTFE) met daaronder een rubberen ondergrond. Voor een tapijtvloer kun je deze stoelglijders prima gebruiken. Er wordt echter ook vaak gezegd dat teflon stoelglijders prima op een houten vloer, PVC vloer of andere harde vloer gebruikt kunnen worden. Het gebruik van teflon stoelglijders op een harde vloer veroorzaakt krassen. Vuil komt tussen de teflon glijder en de vloer terecht. Vervolgens wordt het vuil met het schuiven als schuurpapier over de vloer getrokken. Een teflon stoelglijder om je harde vloer te beschermen is dus niet verstandig.

De beste stoelglijders voor buisframes

Heb je stijlvolle en comfortabele buisframe stoelen in huis? Dan doe je er goed aan om ook deze stoelen te voorzien van de beste stoelglijders. Speciaal voor vierkante buisframe stoelen hebben wij de Scratch no More Minifixx en Multifixx. Als je stoelen hebt met een rond buisframe zit je met onze Chairfixx stoelglijder altijd goed. Je klikt de Chairfixx stoelglijder gemakkelijk om de buis heen.

Stoelglijders met schroef

Als je stoelen met houten poten hebt weet je wat voor lawaai het schuiven van deze stoelen kan maken. Daarnaast zijn houten poten allesbehalve vriendelijk voor je vloer. Geen zorgen, hiervoor hebben wij verschillende stoelglijders met schroef voor ontwikkeld. Onze Footfixx Wood kan op bijna elke houten poot geschroefd worden. Speciaal voor schuine houten poten is er de Footfixx Wood 3.0 stoelglijder met schroef. De 3.0 variant van de Footfixx Wood kan gebruikt worden tot een hoek van dertig graden ten opzichte van de vloer. Zo maakt het schuiven geen lawaai meer én blijft je vloer krasvrij!

Voor welke vloeren gebruik je Scratch no More stoelglijders?

Scratch no More stoelglijders beschermen elke harde vloer tegen krassen. Onder harde vloeren verstaan we houten vloeren, PVC vloeren, PU-gietvloeren, vinyl, tegels, plavuizen en woonbeton. Bij vloeren met grote voegen of ruwe vloeren adviseren we wel het grootste beschermvoetje te gebruiken. Hierbij wordt de druk het beste verdeeld en zal de stoel het makkelijkst over de vloer glijden.