Onderhoud stoelpootdoppen

  • Home
  • Onderhoud stoelpootdoppen

Onderhoud Scratch no More stoelpootdoppen

De stoelpootdoppen van Scratch no More gaan gemiddeld ongeveer 2 jaar mee. Een voorwaarde hiervan is wel dat de stoeldopjes goed onderhouden worden. Zo blijven ze in topconditie en blijven ze de vloer optimaal beschermen. Er zijn voor onze doppen verschillende manieren om onderhoud te plegen, namelijk: stofzuigen, afnemen met en doekje en het afborstelen van de stoeldoppen.

De stoeldopjes stofzuigen

De stoelpootdoppen kun je gemakkelijk afnemen met een stofzuiger. Dit doe je door simpelweg de stofzuigerstang op de dopjes te zetten zodat het stof en ander vuil uit het tapijt verwijderd wordt. Hierdoor ben je het grootste gedeelte van het vuil al kwijt.

Stoelpootdoppen afnemen met een doekje

Het afnemen van de stoeldopjes met een vochtig doekje zorgt ervoor dat de doppen weer zo goed als nieuw zijn. Overgebleven vuil blijft aan het doekje hangen, waardoor de stoelpoot beschermers de vloer optimaal blijven beschermen. Reinig de beschermvoetjes nooit met een reinigingsmiddel dat zeep bevat, gebruik hiervoor gewoon water.

Afborstelen van de stoeldoppen

Door de dopjes even af te borstelen met een stevige borstel gaan de vezels van het tapijt weer goed uitstaan. Hierdoor zijn de doppen weer zo goed als nieuw en klaar voor gebruik. Als je dit regelmatig doet gaan de doppen een stuk langer mee.

 

Video stoeldoppen onderhoud

Bekijk de onderhoudstips in deze video, waar Anette uitlegt hoe je de Scratch no More stoeldopjes het beste kunt onderhouden.

Wil je ook weten hoe je de vloer het beste kunt beschermen? Lees het hier.