Blog

Werk jij ook thuis? Bescherm je vloer!

Werk jij ook thuis? Bescherm je vloer!

25 aug. 2021

Thuiswerken lijkt (gedeeltelijk) de norm te worden. Lees hoe je de vloer van je thuiskantoor het beste kunt beschermen.

Je thuiswerkplek inrichten
In het begin van de eerste lockdown werd er nogal wat geïmproviseerd door bijvoorbeeld te werken achter de keukentafel. Inmiddels heeft menig thuiswerker toch maar een comfortabele thuiswerkplek ingericht. Hiermee houd je rekening met de meest voor de hand liggende zaken zoals de juiste temperatuur, het juiste licht en misschien toch maar een extra scherm naast je laptop.

En je vloer dan?
Wat nog wel eens vergeten wordt (en waar je vaak pas achter komt als het te laat is) is de juiste bescherming voor je vloer. Een bureaustoelwiel van hard materiaal staat garant voor krassen op bijvoorbeeld je gietvloer. 

Kwaliteitswielen
Voor een duurzame en praktische oplossing kun je voor je bureaustoel het beste kiezen voor een setje kwaliteitswielen. Bureaustoel wielen van Scratch no More zijn gemaakt van zacht materiaal. Hierdoor krijg je gegarandeerd geen krassen.

De nadelen van een bureaustoelmat
Soms wordt er voor gekozen om een bureaustoelmat neer te leggen. Eén van de nadelen hiervan is dat je bewegingsruimte nogal beperkt wordt. Je zit al gauw met je bureaustoel naast je mat. Hierdoor veroorzaak je alsnog krassen. Bovendien zijn deze matten vaak vrij prijzig en ben je duurder uit met een mat dan met een setje goede wielen. Tot slot kan er bij bijvoorbeeld een gietvloer kleurverschil optreden door blootstelling aan licht. Hierdoor bestaat de kans dat er een ‘afdruk’ van de mat zichtbaar wordt in je vloer.

Zorgeloos thuiswerken
De beste manier om je vloer te wapenen tegen je bureaustoel is dus door er goede kwaliteitswielen onder te monteren. Zo kun je zorgeloos thuiswerken.