Blog

Welke beschermdop kies je bij houten poten?

Welke beschermdop kies je bij houten poten?

23 jul. 2021

Houten poten zijn er in alle vormen en maten. Daarom hebben we verschillende vloerbeschermers voor houten poten ontwikkeld. Maar welke vloerbeschermer kun je het beste gebruiken bij je houten stoel- of tafelpoot? In deze blog leggen we het uit.

Er zijn drie varianten die je kunt gebruiken onder een vierkante of ronde houten poot: 

1. Footfixx Wood

Onze Footfixx Wood kan in alle houten poten met een rechte/vlakke onderkant ten opzichte van de grond gebruikt worden. Het voordeel van de Footfixx Wood is dat het niet erg is als het beschermvoetje groter is dan de diameter van de poot. Dit omdat het voetje schuin afloopt als een soort schoteltje. Een ander voordeel is dat de Footfixx Wood een beetje speling heeft, in tegenstelling tot de Footclick 2. Hierdoor kan de Footfixx Wood zich iets corrigeren als dit nodig is. Met name bij ruwe vloeren of vloeren met grote voegen komt dit goed van pas omdat de stoel beter zal schuiven.

Wanneer kun je gebruik maken van de Footfixx Wood?
Als de onderkant van de poot vlak ten opzichte van de grond staat.
Ook bij smallere poten omdat het basisdeel slechts 14 millimeter breed is.

2. Footfixx Wood 3.0 

Bij een houten poot waarvan de onderkant niet vlak ten opzichte van de grond staat kun je onze Footfixx Wood 3.0 gebruiken. Deze kan zich corrigeren tot een hoek van 25 graden. In principe kan de Wood 3.0 ook gebruikt worden onder een rechte houten poot. Houd er dan wel rekening mee dat de poot iets hoger komt te staan (Max. 12mm hoger bij de Footclick 2, 17mm bij de Footfixx Wood en 20mm bij de Footfixx Wood 3.0).

Wanneer kun je gebruik maken  van de Footfixx Wood 3.0?
Onder alle houten poten, tot een hoek van 25 graden ten opzichte van de grond.
Wanneer het hoogte verschil niet uitmaakt. De poot komt 20 millimeter hoger te staan. 
Ook bij smallere poten omdat het basisdeel slechts 14 millimeter breed is.

Footfixx Wood & Footfixx Wood 3.0: 28mm of 34mm beschermvoetje?
Je kunt bij zowel de Footfixx Wood als de Footfixx Wood 3.0 kiezen tussen een 28 en 34 millimeter beschermvoetje. Als we eerlijk zijn kunnen we stellen dat een 34 millimeter beschermvoetje de stoel het gemakkelijkst laat schuiven. Het 28 millimeter voetje wordt, met name bij smallere poten, soms als mooier ervaren. Deze keuze is wat dat betreft geheel aan jezelf. Wel raden wij aan bij zwaardere stoelen te kiezen voor het 34 millimeter beschermvoetje. Hoe groter het beschermvoetje, hoe beter de druk verdeeld wordt en hoe gemakkelijker de stoel schuift.

3. Footclick 2

Onze Footclick 2 is te gebruiken in alle houten poten met een rechte/vlakke onderkant ten opzichte van de grond en een diameter vanaf 25 millimeter. De Footclick 2 is verkrijgbaar in small (ø25mm), medium (ø31mm) en large (ø44 mm). Let er bij het kiezen van de juiste maat op dat de diameter van de poot minimaal net zo groot is als de diameter van het beschermvoetje, anders zal het beschermvoetje buiten de poot uitsteken.

Wanneer kun je gebruik maken van de Footclick 2?
De onderkant van de poot staat vlak op de grond
De diameter van de poot is minimaal 25 millimeter.
De vlakke onderkant van de poot heeft een diameter minimaal zo groot als het beschermvoetje.

Rechthoekige poten

Mocht je nu rechthoekige houten poten onder je stoel hebben waarvan de onderkant vlak ten opzichte van de grond staat dan kun je hiervoor ook onze Minifixx (35x18mm) of Multifixx (50x26mm) overwegen. Ook onze Footfixx Wood en Footfixx Wood 3.0 zijn te gebruiken onder rechthoekige poten.

Kom je er nog niet helemaal uit om tot een juiste keuze te komen voor je houten stoelpoot? Neem dan gerust contact met ons op via de chat rechts onderin deze website of via WhatsApp op +31630010665. We helpen je graag verder!