Blog

Voorkom krassen op je vloer met deze 3 tips

Voorkom krassen op je vloer met deze 3 tips

12 aug. 2021

Er is weinig zo frustrerend als krassen op je nieuwe vloer. Bovendien is het absoluut niet nodig. Je kunt zelf een hoop doen om krassen te vermijden. In deze blog lees je drie tips om krassen en beschadiging aan je vloer tegen te gaan. Voorkomen is ten slotte beter dan genezen.

Tip 1: houd vuil zoveel mogelijk buiten
Vuil houd je buiten door buiten een borstelmat neer te leggen en bij binnenkomst een schoonloopmat te plaatsen. Hiermee zorg je dat je het meeste vuil al kwijt bent voordat je de vloer betreed. Pas vooral op met zand. Het effect van zand op een vloer is te vergelijken met schuurpapier. Het zand wordt onder je meubilair in de vloer gedrukt en zal krassen achterlaten als je er mee schuift. Als je écht voorzichtig wil zijn dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen altijd je schoenen uit te doen bij binnenkomst.

Tip 2: houd je vloer schoon
Houd de vloer schoon door regelmatig te stofzuigen. Hiermee neem je het grootste gedeelte van het vuil weg. Verder is het belangrijk om reinigingsmethodes te gebruiken die het beste bij je vloer passen. De meeste vloeren, zoals PVC, gietvloeren, laminaat en beton ciré bevatten een polyurethaan (PU) toplaag. Hierbij kun je beter geen reiniger met zeep gebruiken.  Zeep maakt de vloer vet en vet trekt juist vuil aan. Kies in plaats hiervan voor gewoon water en periodiek voor een PU-Reiniger.

Tip 3: gebruik goede vloerbescherming
Om er zeker van te zijn dat je meubels geen krassen achterlaten gebruik je beschermdoppen van Scratch no More. De beschermvoetjes zijn gemaakt van drooglooptapijt. Hier komt het vuil niet onder maar tussen de haartjes te zitten. Dit in tegenstelling tot de gangbare viltjes waarbij vuil onder het vilt komt te zitten en zo juist krassen veroorzaakt. Bovendien gaan de beschermdoppen van Scratch no More maar liefst acht keer langer mee dan vilt.