Blog

Kies krasvrije wielen voor je thuiskantoor

Kies krasvrije wielen voor je thuiskantoor

5 jan. 2022


Het thuiskantoor is inmiddels niet meer weg te denken. Online vind je allerlei tips om je thuiswerkplek goed in te richten. Waar je weinig over leest is het kiezen van de juiste bescherming voor je vloer. Zonde, want het intensieve gebruik van de bureaustoel kan leiden tot serieuze schade aan de vloer. Tenzij je zorgt voor de juiste vloerbescherming.

Kies de juiste bescherming
Onder een bureaustoel zitten  standaard doorgaans harde bureaustoelwielen. Een standaard bureaustoelwiel is vaak niet geschikt voor de vloer waarop de bureaustoelwielen gebruikt wordt. Hierdoor laten de bureaustoelwielen krassen achter in de vloer. Om dit te voorkomen kies men er vaak voor om een bureaustoelmat neer te leggen. Dit terwijl je beter kunt kiezen om de standaard harde bureaustoelwielen te vervangen door een setje krasvrije zachte bureaustoelwielen.

Bureaustoel wielen zijn flexibel in gebruik
Door krasvrije bureaustoel wielen onder je bureaustoel aan te brengen kun je de bureaustoel overal in huis probleemloos gebruiken. Met een bureaustoelmat of vloerbeschermer ben je beperkt tot het oppervlakte van de bureaustoelmat. Bovendien loop je met een vloerbeschermer het risico naast de mat terecht te komen met je bureaustoel. Hierdoor kun je alsnog je vloer beschadigen. 

Een bureaustoelmat kan kleurverschil veroorzaken
Wanneer je bureaustoelmat altijd op dezelfde plek ligt kan er kleurverschil optreden. Wanneer je de vloerbeschermer weg haalt blijkt de vloer op die plek een stuk lichter. Ook bij transparante bureaustoelmatten zal naar verloop van tijd kleurverschil optreden. Met name gietvloeren zijn hier gevoelig voor. Dit risico loop je niet met kwalitatieve zachte bureaustoel wielen.

Bureaustoelmatten zijn vrij prijzig
Voor de prijs van een vloerbeschermer van een degelijk formaat kun je ook kwalitatieve bureaustoel wielen aanschaffen. Bovendien schaf je de wielen één keer aan en kun je de bureaustoel op elke vloer gebruiken. 

Voor een échte oplossing om je vloer te beschermen tegen krassen door je bureaustoel kies je dus voor een setje krasvrije zachte bureaustoel wielen. Hiermee kun je de stoel overal in huis probleemloos gebruiken, in tegenstelling tot een vloerbeschermer of bureaustoelmat. Daarnaast wordt je vloer altijd beschermd tegen je bureaustoel. Tot slot is een setje bureaustoel wielen vaak nog voordeliger dan een vloerbeschermer/bureaustoelmat.  

 

Scratch no More versus vilt en teflon

Scratch no More versus vilt en teflon

14 jul 2021

Ontdek waarom Scratch no More beter werkt dan andere vloerbeschermers.

Lees meer
De Stokke Tripp Trapp kinderstoel!

De Stokke Tripp Trapp kinderstoel!

25 mei 2021

Wie kent hem niet? De Tripp Trapp kinderstoel is een begrip geworden. 

Lees meer
TREND alert: Velvet & Velours

TREND alert: Velvet & Velours

12 dec 2018

Velvet geeft een vintage touch aan je interieur, en heeft daarnaast ook nog een warme uitstraling! 

Lees meer
TREND alert: Leopard print!

TREND alert: Leopard print!

12 nov 2018

De panterprint trend zal je vast niet ontgaan zijn. Heb jij al iets met een panterprint in je inrichting?

Lees meer
Gastblog: Interieur blogger Happy Ayla

Gastblog: Interieur blogger Happy Ayla

8 nov 2018

Interieur blogger Ayla Zasburg heeft een mega leuke blog over Scratch no More geschreven. Haar Instagram @happy_ayla moet je echt volgen, handige tips, en prachtige foto’s! 

Lees meer