Blog

Hoe onderhoud je een PVC vloer?

Hoe onderhoud je een PVC vloer?

10 dec. 2021

DUOFORT is gespecialiseerd in vloeronderhoud. Zij adviseren al jaren lang Scratch no More om krasschade te voorkomen. Vloerreiniging wordt vaak vergeten, maar is van groot belang. Zij hebben voor ons wat tips op een rijtje gezet over hoe je jouw PVC vloer het beste kunt reinigen!

Een PVC vloer is van nature erg onderhoudsvriendelijk. PVC is namelijk afgewerkt met een PU (Polyurethaan) toplaag. Hierdoor is de vloer erg slijtvast en waterafstotend. 

Maar ook de sterkste vloer heeft af en toe wat aandacht nodig. Daarom geven wij u een aantal tips om zo lang mogelijk van uw vloer te kunnen blijven genieten. 

1. Zorg voor een goede entreezone. Hiermee zorgt u ervoor dat bijna 90% van het vuil al opgevangen is wanneer u de vloer betreedt. Het advies is om een buiten een borstelmat te plaatsen en binnen een schoonloopmat. 

2. Verwijder grondige vlekken met vlekverwijderaar. Dit is een sterk middel wat hardnekkige vlekken zoals olie, verf, lijm en schoenstrepen doet verwijderen. 

3. Stof kunt u verwijderen met een stofwisser of een stofzuiger met zacht mondstuk. Voor oppervlakkig vuil kunt u een dweil of wismop met lauw water gebruiken. 

Zorg ervoor dat de dweil of wismop goed is uitgewrongen. Aan het water voegt u een klein dopje PUR reiniger toe. Gebruik geen schoonmaakmiddelen met zeep of polish. Deze middelen trekken vuil juist aan. 

4. Een PVC vloer bestaat meestal uit stroken of tegels. Deze zijn vaak goed met elkaar verbonden, maar toch kan er vocht onder de PVC vloer komen. Zeker met een loose-lay PVC vloer. Daarom is het in sommige gevallen erg belangrijk om een ProShield beschermlaag aan te brengen. Hierdoor zijn de stroken of tegels met elkaar verbonden en is de vloer extra beschermd. 

5. En kies natuurlijk voor de juiste beschermdoppen. Gebruik beschermdoppen van Scratch no More, zodat uw meubels geen krassen meer achter laten op de vloer. 

DUOFORT biedt onderhoudsadvies voor vrijwel alle vloeren. Onderhoudsadvies voor PVC vloeren kunt u hier downloaden

Scratch no More versus vilt en teflon

Scratch no More versus vilt en teflon

14 jul 2021

Ontdek waarom Scratch no More beter werkt dan andere vloerbeschermers.

Lees meer
De Stokke Tripp Trapp kinderstoel!

De Stokke Tripp Trapp kinderstoel!

25 mei 2021

Wie kent hem niet? De Tripp Trapp kinderstoel is een begrip geworden. 

Lees meer
TREND alert: Velvet & Velours

TREND alert: Velvet & Velours

12 dec 2018

Velvet geeft een vintage touch aan je interieur, en heeft daarnaast ook nog een warme uitstraling! 

Lees meer
TREND alert: Leopard print!

TREND alert: Leopard print!

12 nov 2018

De panterprint trend zal je vast niet ontgaan zijn. Heb jij al iets met een panterprint in je inrichting?

Lees meer
Gastblog: Interieur blogger Happy Ayla

Gastblog: Interieur blogger Happy Ayla

8 nov 2018

Interieur blogger Ayla Zasburg heeft een mega leuke blog over Scratch no More geschreven. Haar Instagram @happy_ayla moet je echt volgen, handige tips, en prachtige foto’s! 

Lees meer