Blog
De voordelen van stoelpoot beschermers

De voordelen van stoelpoot beschermers

Stoelpoot beschermers, ook bekend als stoelpootdoppen of vloerglijders, zijn een simpele, maar effectieve manier om de functionaliteit van je meubels te verbeteren en de vloer te beschermen. Deze kleine meubelaccessoires bieden verschillende voordelen die je woongemak verbeteren. Als je de voordelen van stoelpoot beschermers inziet, helpt dit je om ervoor te zorgen dat je vloer en je stoelen langer meegaan. In dit artikel bespreken we de voordelen van stoelpoot beschermers, de economische impact hiervan en welke soorten beschermers er zijn. Daarnaast helpen we je met het kiezen van de juiste stoelpoot beschermers voor jouw meubels.

Wat zijn stoelpoot beschermers?

Stoelpootbeschermers zijn beschermdoppen die zijn ontworpen om in of onder je stoelpoot geplaatst te worden. Ze dienen als een soort barrière tussen de meubels en de vloer waardoor krassen, vegen en andere schade voorkomen wordt. De doppen zijn doorgaans gemaakt van duurzame materialen, wat ervoor zorgt dat ze lang meegaan. Stoelpoot beschermers zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten voor allerlei meubels. 

De verschillende soorten stoelpoot beschermers

Als je het hebt over stoelpoot beschermers, zijn er verschillende mogelijkheden wat betreft materialen. De meest voorkomende materialen zijn:

    • Vilten stoelpoot beschermers: deze glijders zijn goedkoop en vaak gemakkelijk te plakken. Het nadeel hiervan is dat ze niet krasvrij zijn en snel slijten.
    • Teflon stoelpoot beschermers: deze doppen zijn makkelijk te monteren en zorgen ervoor dat je stoel makkelijk glijdt. Ideaal voor tapijtvloeren, maar absoluut niet geschikt voor harde vloeren.
    • Rubber stoelpoot beschermers: deze doppen zijn eigenlijk niet geschikt voor gebruik binnenshuis. Onder tuinstoelen kunnen sommige rubberen doppen wel handig zijn, om de tegels te beschermen tegen bijvoorbeeld metalen stoelpoten.
    • Siliconen stoelpoot beschermers: siliconen doppen zorgen ervoor dat de meubels een stuk minder lawaai maken bij het schuiven. Het nadeel is, dat wanneer er hard vuil onder de siliconen dop terecht komt, je alsnog krassen op je vloer kunt krijgen.
    • Scratch no More stoelpoot beschermers: dit zijn de beste beschermers voor elke harde vloer. Uniek omdat de doppen zijn voorzien van drooglooptapijt en hierdoor gegarandeerd krasvrij.

De juiste stoelpoot beschermers
Door de juiste stoelpoot beschermers voor jouw meubels en vloer te kiezen, zorg je voor maximale bescherming en functionaliteit. Vilten stoelpoot beschermers lijken een goedkope oplossing. Op de lange termijn is dit niet zo. Vilt gaat maximaal drie maanden mee en moet vervangen worden. Daarnaast kan vilt alsnog krassen maken. Teflon stoelpoot beschermers gaan lang mee, maar zijn nog harder dan vilt. Een harde teflon dop op een harde vloer werkt niet en veroorzaakt schade. Op een tapijtvloer kan dit wel een uitkomst bieden. Rubberen en siliconen doppen kunnen vegen op de vloer veroorzaken en slijten snel. 

Een duurzame oplossing
Als je een duurzame oplossing zoekt voor je harde vloer, kun je het beste voor Scratch no More stoelpoot beschermers kiezen. Het drooglooptapijt onder deze doppen zorgt voor een dempend effect en vermindert hiermee de impact van de stoelpoot op de vloer. Daarnaast komt vuil tussen de tapijthaartjes terecht, waardoor het niet tussen de dop en de vloer in de vloer gedrukt wordt. Een schuurpapier-effect zoals bij vilt en teflon wordt hierdoor voorkomen. Kortom: deze stoelpoot beschermers zijn het meest geschikt wanneer je krassen en lawaai wil voorkomen.

De conclusie is dat de juiste stoelpoot beschermers een essentiële accessoire zijn om je meubels en de vloer te beschermen. Door de juiste doppen te kiezen voor jouw stoelen of ondergrond zorg je voor de beste bescherming en functionaliteit. Deze kleine accessoires kunnen dus een groot verschil maken voor je woongemak.

In onderstaande onafhankelijke test uitgevoerd door The Dutch Floor Testing Company komen Scratch no More stoelpoot beschermers als enige krasvrij uit de test

De verschillende voordelen van stoelpoot beschermers

Stoelpoot beschermers brengen verschillende voordelen met zich mee, we lichten de belangrijkste uit:

Het beschermen van je vloer
Stoelpoot beschermers zijn een barrière tussen de stoelpoot en de vloer. Ze voorkomen krassen, deuken en andere schade die bij regelmatig gebruik veroorzaakt wordt. Het bevestigen van stoelpoot beschermers onder je meubels zorgt voor een betere gemoedsrust. Je kunt zorgeloos met je meubels schuiven, wetend dat je vloer beschermd wordt tegen schade. 
Stel je voor dat je een prachtige gietvloer hebt laten leggen. Je hebt er flink in geïnvesteerd, maar telkens wanneer je met je stoelen over de vloer schuift gaan je nekharen rechtovereind staan door de gedachte aan de potentiële schade die het kan veroorzaken. Met stoelpoot beschermers hoef je je hier niet meer druk over te maken. De doppen zorgen ervoor dat krassen en andere schade verleden tijd zijn.

Geluiddempend effect
Je kent vast het onaangename geluid van een harde stoelpoot die over een harde vloer schraapt. Stoelpoot beschermers lossen dit probleem op. De doppen hebben een dempende werking waardoor het lawaai bij schuiven enorm verminderd wordt.

Stel je voor dat je vrienden en familie uitnodigt voor een gezellig diner. Iedereen verzamelt zich bij de eettafel, het geluid van de stoelen die geschoven of geduwd worden kan een gezellige sfeer abrupt verstoren. Stoelpoot beschermers voorkomen situaties zoals deze. Het zachte materiaal zorgt ervoor dat het geluid gedempt wordt waardoor iedereen zorgeloos met de stoelen kan schuiven.

Niet alleen zorgen stoelpoot beschermers ervoor dat het lawaai bij je thuis afneemt, maar ook je buren kunnen hiervan profiteren. Als je in een appartement woont kan het constante schrapende geluid van schuivende stoelen een bron van irritatie zijn. Met stoelpoot beschermers zorg je voor een rustige leefomgeving, ook voor je buren.

Stoelpoot beschermers zijn kostenbesparend

Het gebruik van stoelpoot beschermers brengt verschillende financiële voordelen met zich mee. Dit maakt ze een kosteneffectieve investering voor je woning of bedrijf:

Verleng de levensduur van je stoelen
Door je stoelen te voorzien van stoelpoot beschermers slijten de stoelpoten niet. Hierdoor gaan je stoelen langer mee en hoef je ze dus minder snel te vervangen. Hierdoor bespaar je kosten op de lange termijn. 

Kosteneffectief vloeronderhoud
Een vloer is een kostbare investering die je zolang mogelijk mooi wil houden. Het herstellen van beschadigde vloeren kan bovendien erg duur zijn. Stoelpoot beschermers zorgen ervoor dat de levensduur van de vloer aanzienlijk verlengd wordt. Krassen, strepen, deuken en andere schade wordt met de juiste stoelpoot beschermers voorkomen. 

Verschillende Scratch no More stoelpoot beschermers

Scratch no More heeft voor vrijwel ieder meubel een krasvrije stoelpoot beschermer ontwikkeld. We zetten de meest populaire doppen voor je op een rijtje:

Stoelpoot beschermers rechthoekig
Voor rechthoekige poten die vlak op de vloer staan of voor rechthoekige buisframes adviseren we de Scratch no More Minifixx (35x18 mm)of Multifixx (50x26 mm). Beide stoelpoot beschermers zijn rechthoekig en voorzien van zwart drooglooptapijt. Op metaal kun je deze glijders plakken, in hout of kunststof kun je ze schroeven. 

Stoelpoot beschermers buisframe
Voor ronde buisframes adviseren wij de Chairfixx stoelpoot beschermer. Deze glijder klik je gemakkelijk om de buis heen en is verkrijgbaar in maten tussen de 11 en 32 mm. Voor extra houvast kun je de Chairfixx bevestigen met pin of met dubbelzijdig tape.

Stoelpoot beschermers rond
Voor elke ronde poot is er een passende Scratch no More stoelpoot beschermer. Er zijn verschillende oplossingen voor ronde houten poten en ronde holle poten. Overigens kan elke ronde stoelpootbeschermer ook prima onder een vierkante poot gebruikt worden.

Schuine stoelpoot beschermers
Heb je meubels met schuine poten en weet je eigenlijk niet zo goed welke stoelpoot beschermers hier het beste onder passen? Geen probleem. Er zijn Scratch no More oplossingen voor schuine houten, holle en schroefdraad poten. Deze doppen zijn te gebruiken tot een hoek van dertig graden ten opzichte van de vloer.

Voor alle doppen (behalve de Chairfixx)  geldt dat ze bestaan uit een basisdeel en een los beschermvoetje. Het basisdeel wordt eenmalig in of op de poot gemonteerd. Het losse voetje wordt er vervolgens op geklikt. Hierdoor hoef je alleen het voetje te vervangen als dit nodig is. Ook geldt voor elke stoelpoot beschermer dat deze is voorzien van drooglooptapijt. Alle doppen zijn dus gegarandeerd krasvrij.

Hoe kies je de juiste stoelpoot beschermers?

Als je stoelpoot beschermers nodig hebt voor een harde vloer hoef je bij Scratch no More alleen maar te kijken naar welk type meubelpoten je hebt. Alle stoelpoot beschermers zijn namelijk geschikt voor elke harde vloer. Onder harde vloeren worden verstaan we PVC vloeren, vinyl, PU gietvloeren, laminaat, parket, hout, tegels, plavuizen en woonbeton. Volg onze keuzehulp als je niet zeker weet welke doppen je nodig hebt. Mocht je liever iemand spreken neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

3 redenen waarom teflon stoelpootdoppen de vloer niet goed beschermen

3 redenen waarom teflon stoelpootdoppen de vloer niet goed beschermen

15 jul 2023

Ontdek waarom teflon beschermdoppen de vloer onvoldoende bescherming bieden.

Lees meer
Scratch no More versus vilt en teflon

Scratch no More versus vilt en teflon

14 nov 2022

Ontdek waarom Scratch no More beter werkt dan andere vloerbeschermers.

Lees meer
Voorkom krassen op je vloer met deze 3 tips

Voorkom krassen op je vloer met deze 3 tips

7 nov 2022

Drie tips om ervoor te zorgen dat jouw vloer langer mee gaat.

Lees meer
Knulst Vloeren: Scratch no More voorkomt onnodige schade

Knulst Vloeren: Scratch no More voorkomt onnodige schade

5 okt 2022

Scratch no More dealer Knulst Vloeren legt uit waarom Scratch no More beschermdoppen belangrijk zijn voor jouw vloer.

Lees meer
De 4 beste stoelpootdoppen voor schuine poten

De 4 beste stoelpootdoppen voor schuine poten

1 sep 2022

Bescherm jouw vloer tegen stoelen met schuine poten met Scratch no More stoelpootdoppen.

Lees meer
Nieuw! Krasvrije stoeldoppen voor de Zuiver OMG en Fourteen Up stoelen

Nieuw! Krasvrije stoeldoppen voor de Zuiver OMG en Fourteen Up stoelen

15 aug 2022

Speciaal voor de Zuiver OMG en Fourteen Up stoelen hebben we de nieuwe FortyFixx krasvrije beschermdoppen ontwikkeld.

Lees meer
Scratch no More dealer Booij Parket: Het is gewoon een ideaal product.

Scratch no More dealer Booij Parket: Het is gewoon een ideaal product.

3 aug 2022

Corina van Booij Parket legt uit waarom Scratch no More voor hen belangrijk is.

Lees meer
B-Art Gietvloerboutique: Investeer in goede vloerdoppen en onderhoud

B-Art Gietvloerboutique: Investeer in goede vloerdoppen en onderhoud

30 jun 2022

Inge van  B-Art Gietvloerboutique uit Oss vertelt hoe Scratch no More bijdraagt aan het beschermen van de gietvloer.

Lees meer
Vloerbescherming nog belangrijker door duurzame innovaties vloerenbranche

Vloerbescherming nog belangrijker door duurzame innovaties vloerenbranche

12 mei 2022

Kwalitatieve vloerbescherming is noodzakelijk voor vloeren die steeds langer meegaan.

Lees meer
De meerwaarde van Scratch no More volgens doe-het-zelf webshop Epoxywinkel

De meerwaarde van Scratch no More volgens doe-het-zelf webshop Epoxywinkel

21 apr 2022

Epoxywinkel legt uit waarom zij Scratch no More adviseren. 

Lees meer
Zorgeloos ontspannen in je tuinstoel met Scratch no More stoelpootdoppen

Zorgeloos ontspannen in je tuinstoel met Scratch no More stoelpootdoppen

4 apr 2022

Het lekkere weer komt er weer aan en dat betekent dat we weer veel tijd buiten doorbrengen in onze tuinen en op onze terrassen.

Lees meer
Duurzame vloerbescherming uit Nederland

Duurzame vloerbescherming uit Nederland

2 feb 2022

Wist je dat Scratch no More beschermdoppen producten van Nederlandse bodem zijn? 

Lees meer
Kies krasvrije wielen voor je thuiskantoor

Kies krasvrije wielen voor je thuiskantoor

5 jan 2022

Ontdek waarom zachte bureaustoelwielen je vloer beter beschermen dan een bureaustoelmat.

Lees meer
Hoe onderhoud je een PVC vloer?

Hoe onderhoud je een PVC vloer?

10 dec 2021

Heb jij een PVC vloer? Houd ’m zo lang mogelijk mooi met de tips in deze blog.

Lees meer
Wanneer kies je voor de Footfixx Hollow 3.0?

Wanneer kies je voor de Footfixx Hollow 3.0?

23 sep 2021

We leggen uit welke versie van de Footfixx Hollow het meest geschikt is voor jouw holle stoelpoten.

Lees meer
Werk jij ook thuis? Bescherm je vloer!

Werk jij ook thuis? Bescherm je vloer!

25 aug 2021

Benieuwd hoe je de vloer van je thuiskantoor het beste kunt beschermen? Lees gauw verder.

Lees meer
Krasvrije beschermdoppen voor houten stoelpoten

Krasvrije beschermdoppen voor houten stoelpoten

23 jul 2021

Ontdek welke beschermdop het beste bij jouw houten stoelpoten past.

Lees meer
De Stokke Tripp Trapp kinderstoel!

De Stokke Tripp Trapp kinderstoel!

25 mei 2021

Wie kent hem niet? De Tripp Trapp kinderstoel is een begrip geworden. 

Lees meer
TREND alert: Velvet & Velours

TREND alert: Velvet & Velours

12 dec 2019

Velvet geeft een vintage touch aan je interieur, en heeft daarnaast ook nog een warme uitstraling! 

Lees meer
TREND alert: Leopard print!

TREND alert: Leopard print!

12 nov 2019

De panterprint trend zal je vast niet ontgaan zijn. Heb jij al iets met een panterprint in je inrichting?

Lees meer
Gastblog: Interieur blogger Happy Ayla

Gastblog: Interieur blogger Happy Ayla

8 nov 2019

Interieur blogger Ayla Zasburg heeft een leuke blog over Scratch no More geschreven. Volg haar op @happy_ayla!

Lees meer